Starting problem

A forum where new members can introduce themselves and be welcomed by existing members.

Moderators: theelanman, dapinky, Nige, Elanlover, Sy V, muley, Enright, algirdas, nitroman, GeoffSmith, clemo, Dave Eds, Specky, DaveT

Starting problem

Postby Rat18 » Mon 23.05.2022, 17:04

Hi I have a non turbo M100 which always started straight away, I went to Australia for 3 months and on my return the car failed to start. The fuel pump makes the normal priming sound and there is a good spark at the plugs all the ignition fuses are ok and there is no immobiliser to worry about baffled! Ps there is fuel in the tank. Any ideas welcome.
Rat18
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Mon 23.05.2022, 16:52

Re: Starting problem

Postby muley » Tue 24.05.2022, 06:55

Sorry to hear

Are the plugs getting wet?
LEC Turbo Nutter
1995 Palacio S2 no 507 : 1991 Aqua Blue SE Honda Jazz 1.3
User avatar
muley
Moderator
 
Posts: 4371
Joined: Tue 22.04.2003, 09:07
Location: Wokingham, Berks and Waikanae Beach

Re: Starting problem

Postby Rat18 » Sat 18.06.2022, 13:30

Hi Sorry for the delay (covid) no the plugs are not getting wet but the fuel pump is working and the pressure is good, the fuel pressure regulator is new, the car starts with fuel poured down the pistons as there is a good spark I fear it’s not getting a signal from the ECU but have no way of checking.
Rat18
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Mon 23.05.2022, 16:52

Re: Starting problem

Postby muley » Sat 18.06.2022, 20:23

Hmmm. You could try removing an injector, then turn the engine over to check fuel is getting through.
LEC Turbo Nutter
1995 Palacio S2 no 507 : 1991 Aqua Blue SE Honda Jazz 1.3
User avatar
muley
Moderator
 
Posts: 4371
Joined: Tue 22.04.2003, 09:07
Location: Wokingham, Berks and Waikanae Beach

Re: Starting problem

Postby tb10 » Sun 19.06.2022, 08:54

I’ve recently had the same issue with my NA and I solved it by removing the distributor cap and cleaning the contacts inside and out and also making sure the HT leads were making good contact. Don’t forget to mark / remember which lead goes where!

Give that a try.

Regards

John
tb10
God
 
Posts: 845
Joined: Tue 18.05.2010, 23:16
Location: Bromsgrove - Worcestershire

Re: Starting problem

Postby Rat18 » Mon 20.06.2022, 11:06

Thank you both the injectors are not feeding fuel and the distributor ia refurbed item from America and the cap is also new we have a good spark wondering if the ECU has gone on the blink.

Sam Richardson’s
Rat18
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Mon 23.05.2022, 16:52

Re: Starting problem

Postby muley » Mon 20.06.2022, 12:54

...or dodgy fuel pressure regulator / blocked fuel line?
LEC Turbo Nutter
1995 Palacio S2 no 507 : 1991 Aqua Blue SE Honda Jazz 1.3
User avatar
muley
Moderator
 
Posts: 4371
Joined: Tue 22.04.2003, 09:07
Location: Wokingham, Berks and Waikanae Beach


Return to New Members - Introductions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests